• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Fibromyalgie Behandel Centrum Uitwellingerga ‘Fibromyalgie is echt behandelbaar!’

Voortdurend zeurende pijnklachten. Verzuurde spieren. Om de haverklap te moe om uit je ogen te kijken. Concentratieproblemen. Zelfs drukgevoel op het hoofd en pijn in de haarwortels kunnen voorkomen als je last hebt van fibromyalgie. Is het nu echt zo dat je misschien alleen de schade een beetje kunt beperken, maar dat je toch eigenlijk maar moet leren leven met deze aandoening? Nee, zeggen osteopaat D.O. Philip Schippers en gespecialiseerd fysiotherapeut Hans Timmerman.

Vanaf 1 september 2019 is het ‘Fibromyalgie Behandel Centrum Uitwellingerga' geopend. Hans Timmerman gaat daar, met osteopaat Philip Schippers (in Leeuwarden en Wergea) als medebehandelaar, met kleine groepjes cliënten aan de slag om het lichaam uit de overleefstand te krijgen . Overleefstand? Hans: ‘Jazeker, want dat is er aan de hand als je last hebt van het chronische vermoeidheidssyndroom of van fibromyalgie. Je zit in een toestand waarin alles, maar dan ook werkelijk alles in je lichaam is verkrampt. Alle cellen komen zuurstof en voedingsstoffen tekort en doordat er ook niet voldoende afgevoerd wordt krijg je last van verzuring.’

De klem verdwijnt.

Timmerman had ooit zelf last van fibromyalgie en kwam in zijn beroepspraktijk als fysiotherapeut veel mensen tegen met soortgelijke klachten. ‘Tien jaar lang heb ik me nu verdiept in dit syndroom en ik heb ontdekt dat het mogelijk is het lichaam te resetten en het genezingsproces op gang te brengen. Philip is osteopaat D.O. en weet als geen ander dat alle systemen in het lichaam samenwerken. Wat hij doet is meerdere diafragma’s losmaken waardoor het lichaam beter gaat stromen. Een voorbeeld is het middenrif, een grote spier tussen borst- en buikholte. Vervolgens houden we ons bezig met speciale houdingstechnieken en leren we de mensen daarna de specifiek hiervoor ontwikkelde Epiphora ademhaling aan. Het gevolg is dat de bloedtoevoer naar het hoofd verbetert en dat alle lymfe en zuurstofarm bloed in het brein ook weer netjes wordt afgevoerd. Op deze manier raak je eindelijk uit de klem die fibromyalgie genoemd wordt. Volledig genezen is weliswaar meestal niet mogelijk, omdat iedereen weer anders is. We hebben echter een gemiddeld succes gemeten van 60% en bij 90% van alle beoefenaren is er goed resultaat. Bij 10% van de mensen is er geen effect. onze doelgroep heeft vaak al jaren klachten en achteruitgang. Effectief beoefenen is dus een dagelijkse bezigheid, die voor de meeste mensen blijvend noodzakelijk is. Maar het kost heel weinig tijd en je kunt het thuis in bed toepassen bij het opstaan en gaan slapen. Iedereen kan het leren, het is feitelijk heel eenvoudig aan te leren. Het traject duurt 10 weken, met daarin 4 sessies Personaltuning in Uitwellingerga, en meerdere osteopathie behandelingen, die doorgaans in de praktijk van Philip Schippers Leeuwarden of Wergea plaatsvinden.

Stoplichten weer op groen.

Volgens Timmerman gaat het er in feite om dat je de stoplichten in het hoofd van rood op groen zet. Hij legt uit dat er in feite drie hoofdredenen zijn dat de stoplichten in je hoofd op rood staan, waardoor je hele lichaam in een verkramping kan gaan staan. ‘Het draait allemaal om een samenspel van aanhoudende stress, een verminderde bloedaanvoer door de nekslagader en een verminderde afvoer van bloed en lymfe terug uit het hoofd. Het probleem wordt waarschijnlijk mede veroorzaakt aan een matig of slecht aangelegde ‘Cirkel van Willis’. Dat is de vaatkring van slagaders in het brein die de verbinding vormt tussen het voorste en het achterste deel van de hersenen. Gek genoeg is maar bij een derde van de mensen die cirkel helemaal goed aangelegd, en bij een matig aangelegde Cirkel kan er bij nekklachten een nijpend tekort zijn aan bloedaanvoer in het achter- en middenhoofd, met bijbehorend drukgevoel op het hoofd, haarwortelpijn en wazig zien. Juist dit fenomeen is in de hypothese en werkwijze in het FBC Uitwellingerga het kernpunt: je kunt een matige cirkel van Willis niet vervangen of genezen, maar we zorgen er wel voor dat aanvoer, afvoer optimaal worden, en de stresskramp opgeheven worden. Ik heb het idee dat wij voor met name Fibromyalgie, maar ook voor migraines met aura’s en veel vermoeidheidsproblemen het ei van Columbus hebben uitgevonden. Wat is er mooier dan cliënten te helpen blokkades op te heffen, zodat ze weer echt kunnen gaan leven?’

Voor alle behandelingen is er vergoeding van gemiddeld 2/3 op basis van fysiotherapie en osteopathie in de aanvullende polis. Om de behandeling te gaan doen is geen verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.
Voor meer informatie, zie: www.personaltuning.nl en www.osteopathieschippers.nl
Adres: Greate Sudeijn 33, 8624 TV Uitwellingerga
Tel: 06 11359571
info@personaltuning.nl

Tel: 06 11359571