• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Epiphora Ademmethode is een geneeskrachtige ademmethode die twee keer per dag wordt toegepast. Bij het opstaan en bij het ingaan van de nacht wordt Epiphora ademen toegepast om het lichaam in de allerbeste positie te brengen zowel in de dag als in de nacht.

Iedereen kan het uitvoeren en het kost weinig kracht om het door te zetten. Het wordt in rugligging beoefend.

De herstelkracht die het uitlokt is echter groot, een geneesproces kan soms heftig verlopen. Daarom wordt deze Ademmethode in 3-4 sessies aangeleerd in aanwezigheid van de ademcoach en laten we de Epiphora Ademmethode niet volledig zien op het internet.

U kunt de Epiphora Ademmethode aanleren in Personal Tuning Therapie en bij Epiphora Ademcoaches die op deze website vermeld staan. Ook worden er workshops georganiseerd, die u kunt vinden onder: sessie boeken.

 

Achtergrondinformatie Epiphora Ademmethode:

Epiphora ademen is een nieuwe ademtechniek met elementen uit Holotropic Breath Work, Haptonomie, Fysio/manuele therapie, transpersoonlijke psychologie. Epiphora ademen is ontwikkeld in Personal Tuning Therapie (2010) en is onmisbaar bij het herstellen vanuit vele vormen van Sympatico-Dominantie (constante staat van 'alertheid' zonder dat je lichaam daar iets mee kan). Het is een kortdurende ademtechniek (10 minuten), altijd gevolgd door minimaal 5 minuten rust. Het wordt dagelijks toegepast bij het opstaan en bij het ingaan van de nacht. Ook tijdens adempauzes is het zeer effectief.

 

Toepassing

In Epiphora ademen wordt het Vegetatieve Systeem op een specifieke manier beïnvloed, met als gevolg het beëindigen van langdurige bloedvaten verkrampingen. Bij het Epiphora ademen wordt de in Personal Tuning ontwikkelde specifieke nek/hoofdhouding (‘Epiphora-poort’) toegepast, wat noodzakelijk blijkt te zijn voor voldoende- en aanhoudende bio-logische krachtontwikkeling na langdurende verstoringen.

 

Tranenvocht 💦

De combinatie van het openhouden van de ‘Epiphora-poort’ én de Epiphora ademtechniek brengt herstelkracht op gang die de kracht heeft om bijvoorbeeld Fibromyalgie Syndroom afdoende te behandelen. Epiphora ademen wordt door vele beoefenaren als verlichtend en genezend ervaren. Heel specifiek daarbij is het ontstaan van traanvocht tijdens de overgang van Sympatico-Dominantie naar Epiphora herstel. Nb: Epiphora is het Latijnse woord voor: Tranenvloed, Nachtpauwoog vlinder.

 

Sessie boeken